berenjacht
België Huis & tuin Kids Kind 6-12 jaar Kleuter lezen Lifestyle Peuter Prentenboeken Uitstap/reis

Berenjacht – Hoeveel beren vonden jullie?

Gingen jullie al op berenjacht? De meesten die momenteel thuis zijn met kinderen vertrokken al op een wandeling op zoek naar beren in de buurt.

Berenjacht

Tijdens onze wandelingen en fietstochten zijn de kindjes helemaal gek op het zoeken naar de beren. We zien ze in allerlei soorten en maten. De ene zit verstopt terwijl de andere beer een volledig raam inneemt. We vonden er al meer dan 20 in slechts enkele straten. GEWELDIG!

berenjacht

Berenkaart

Op berenjacht.org kan je de gevonden beren registreren. Via de verzameling kunnen de kindjes hun gevangen beren bijhouden. Weet je niet waar zoeken? Dan kan je via de kaart kijken waar er beren verstopt zitten in jouw buurt. Dit mooie project is ontstaan dankzij Karel Crombecq en Poodle Soup Illustration.

Prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’

De berenzoektochten worden gelinkt aan het prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’ van M. Rosen. Dit boek is een echte kinderklassieker en bovendien een heerlijk boek om voor te lezen aan de kindjes.

In “Wij gaan op berenjacht‘ gaan een vader en zijn vier kinderen op jacht naar een hele grote beer om te vangen. Niets is ze te gek en ze zijn nergens bang voor. Kolkende rivieren, sneeuwstormen of donkere bossen, ze gaan er dwars doorheen. Maar dan komen ze een echte beer tegen…

Afbeelding berenjacht: Poodle Soup Illustration
Afbeelding prentenboek: bol.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.