Expat mama in Finland

Winactie & boekreview: Expat mama in Finland – Gaby Buining-De Vrieze

Heb je er al eens over nagedacht hoe het zou zijn als jij met jouw gezin zou verhuizen naar een ander land? Gaby, een jonge Nederlandse moeder, trok met haar man en twee kindjes naar Finland. Een mooi avontuur waar toch af en toe de rozengeur en maneschijn ver te zoeken was. Ik mocht het boek lezen én bovendien mag ik er eentje wegschenken!

Expat mama in Finland

Wij hebben er zelf ook al eens over gefantaseerd om onze spullen in te pakken en te vertrekken naar het mooie noorden. Voor Gaby, moeder van twee kindjes, kwam dit avontuur razendsnel op haar af. In het boek beschrijft ze in korte hoofdstukjes hoe alles in haar leven plots verandert. Hoewel de tekst zeer kort is, zorgt het voor een aangename sfeer om te lezen. Ik had bijna constant een glimlach op mijn gezicht bij het lezen van dit boek. Sommige dingen uit het boek vond ik helemaal herkenbaar als mama. Ook de typische Finse levensstijl kwam aan bod. Vooral het hoofdstuk waarin de nieuwe baas van haar man de Finse sauna mee kwam inwijden, vond ik hilarisch. Ik kon me de gênante situatie zo goed voorstellen. ‘Expat mama in Finland’ is een dun boekje met een groot verhaal, die perfect is om eens tussendoor te lezen.

Flaptekst ‘Expat mama in Finland’

Gaby Buining – de Vrieze, een jonge Nederlandse expat moeder beschrijft haar buitenlandse avontuur met de nodige zelfspot en humor. Samen met haar man (de nieuwe landendirecteur van een bekend Duits automerk) en jonge kinderen laat ze alles achter en begint opnieuw in Helsinki als vrouw-van én expat moeder. Ze belandt in een wondere wereld vol met gala’s, rendierbiefstuk, internationale scholen én andere culturen. Ze deelt op een subtiele wijze haar waardevolle levenslessen en biedt een ontwapenende kijk in haar gezinsleven.

Winactie

Wil jij ook graag het verhaal van deze expat mama lezen? Laat het weten via een comment onder dit blogbericht. Meedoen kan tot 5 juni. De winnaar wordt bekend gemaakt op de facebookpagina en onderaan deze pagina. Veel succes!

Kan je niet wachten om het boek te lezen? Je kan de avonturen van Gaby hieronder bestellen.

Foto kaft: bol.com

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

 

23 reacties

  1. Ik doe graag mee. Ik was zelf ex-pat in het Verenigd Koninkrijk en ben daar bevallen van onze oudste zoon. Ik ben echt benieuwd naar haar bevindingen.

  2. We denken er al een jaar of 2 over om het Belgenlandje te verlaten en misschien naar Zweden te verhuizen. Ik ben alvast begonnen met een cursus Zweeds mocht het er ooit van komen 😊. Het feit dat we al kinderen hebben, houdt ons wat tegen, dus wie weet haal ik wat inspiratie en advies uit het verhaal. Lijkt me alvast een tof boek.

  3. Ik heb het boek gewonnen, waar ik erg blij mee ben. Ik ben het boek nu aan het lezen en het is echt heel grappig. Ook leest het super vlot. Voor ik het wist, was ik al over de helft. Echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.