Expat mama in Finland
lezen Lifestyle Mama Moederschap Ouderschap Winactie

Winactie & boekreview: Expat mama in Finland – Gaby Buining-De Vrieze

Heb je er al eens over nagedacht hoe het zou zijn als jij met jouw gezin zou verhuizen naar een ander land? Gaby, een jonge Nederlandse moeder, trok met haar man en twee kindjes naar Finland. Een mooi avontuur waar toch af en toe de rozengeur en maneschijn ver te zoeken was. Ik mocht het boek lezen én bovendien mag ik er eentje wegschenken!

Expat mama in Finland

Wij hebben er zelf ook al eens over gefantaseerd om onze spullen in te pakken en te vertrekken naar het mooie noorden. Voor Gaby, moeder van twee kindjes, kwam dit avontuur razendsnel op haar af. In het boek beschrijft ze in korte hoofdstukjes hoe alles in haar leven plots verandert. Hoewel de tekst zeer kort is, zorgt het voor een aangename sfeer om te lezen. Ik had bijna constant een glimlach op mijn gezicht bij het lezen van dit boek. Sommige dingen uit het boek vond ik helemaal herkenbaar als mama. Ook de typische Finse levensstijl kwam aan bod. Vooral het hoofdstuk waarin de nieuwe baas van haar man de Finse sauna mee kwam inwijden, vond ik hilarisch. Ik kon me de gênante situatie zo goed voorstellen. ‘Expat mama in Finland’ is een dun boekje met een groot verhaal, die perfect is om eens tussendoor te lezen.

Flaptekst ‘Expat mama in Finland’

Gaby Buining – de Vrieze, een jonge Nederlandse expat moeder beschrijft haar buitenlandse avontuur met de nodige zelfspot en humor. Samen met haar man (de nieuwe landendirecteur van een bekend Duits automerk) en jonge kinderen laat ze alles achter en begint opnieuw in Helsinki als vrouw-van én expat moeder. Ze belandt in een wondere wereld vol met gala’s, rendierbiefstuk, internationale scholen én andere culturen. Ze deelt op een subtiele wijze haar waardevolle levenslessen en biedt een ontwapenende kijk in haar gezinsleven.

Winactie

Wil jij ook graag het verhaal van deze expat mama lezen? Laat het weten via een comment onder dit blogbericht. Meedoen kan tot 5 juni. De winnaar wordt bekend gemaakt op de facebookpagina en onderaan deze pagina. Veel succes!

Kan je niet wachten om het boek te lezen? Je kan de avonturen van Gaby hieronder bestellen.

[bol_product_links block_id=”bol_5b08776047e44_selected-products” products=”9200000090360221″ name=”Expat mama” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Foto kaft: bol.com

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

23 Reacties

 1. Alexandra says:

  Ik doe graag mee. Ik was zelf ex-pat in het Verenigd Koninkrijk en ben daar bevallen van onze oudste zoon. Ik ben echt benieuwd naar haar bevindingen.

 2. Ik doe graag mee!!

 3. Dat klinkt als een leuk verhaal. Ik doe graag mee

 4. Hannie Blokzijl says:

  Het lijkt me een leuk verhaal, dus ik doe graag mee met de winactie.

 5. Liana says:

  Ik doe graag mee

 6. Lien Declercq says:

  We denken er al een jaar of 2 over om het Belgenlandje te verlaten en misschien naar Zweden te verhuizen. Ik ben alvast begonnen met een cursus Zweeds mocht het er ooit van komen 😊. Het feit dat we al kinderen hebben, houdt ons wat tegen, dus wie weet haal ik wat inspiratie en advies uit het verhaal. Lijkt me alvast een tof boek.

 7. Malika says:

  Lijkt me erg leuk om te lezen. Ik doe mer.

 8. Ahh lijkt me leuk ik doe mee! Toen ik wat jonger was (10 – 12?) had ik een fascinatie voor Finland, ik heb zelfs geleerd om in het Fins tot 10 te tellen :”D

  1. Gaby says:

   Wat leuk! Dat is zelfs het enige wat ik kan. Tot tien tellen in het Fins. Oh, en koffie bestellen..;-)

 9. Ik had er inderdaad eerder oer gelezen en lijkt me absoluut hilarisch. Een wereld van verschil al is finland wel fantastisch!

 10. Leuke actie, ik doe graag mee! Ik hou van dit soort boeken en kruip er graag mee weg, stilletjes in een hoekje van het balkon.

 11. Ik doe graag mee aan deze winactie. Ik houd van verhalen over expats!

 12. Lijkt me een heel tof boek maar ik heb nog zo’n lading op me wachten dat ik het een ander graag gun.

 13. Fleur says:

  Klinkt als een leuk boek voor de vakantie! Ik doe graag mee

 14. Ik sla deze over maar ik wens iedereen succes met het meedoen!

 15. Ik ben heel benieuwd geworden naar het boek. Ik doe graag mee.

 16. Ik vond dit boek ook erg leuk om te lezen, het leest ook zo heerlijk weg

 17. Mooi dat iemand zo haar verhaal kan opschrijven. Lijkt mij uiterst geschikt voor als je naar het buitenland wil vertrekken.

 18. Klinkt als een heel leuk boek, dus ik doe graag mee 🙂

 19. Leuk en inspirerend boek. Altijd leuk om het leven te bekijken vanuit een ander land, dat blijft me inspireren. Vooral het mooie finland

 20. Proficiat Hannie! Jij mag binnenkort het boek “Expat mama in Finland” lezen.

 21. Hannie says:

  Ik heb het boek gewonnen, waar ik erg blij mee ben. Ik ben het boek nu aan het lezen en het is echt heel grappig. Ook leest het super vlot. Voor ik het wist, was ik al over de helft. Echt een aanrader.

  1. Ik ben heel erg blij dat je zo enthousiast bent over het boek. Ik vond het zelf ook fijn om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.