Beautytip: exfoliëren & hydrateren

Beauty, Mama 11 comments

Voor de reeks ‘Mom beauty unplugged‘ die ik samen met Lies van Liesellove lanceerde, schreef ik meer tips over het exfoliëren en hydrateren van de huid. Ideaal om te doen voor we aan onze dagelijkse make-up routine beginnen!

Exfoliëren & scrubben

Paula's Choice
Scrub & exfoliant

Minstens 2 maal per week ga ik ’s avonds exfoliëren. Dat houdt in dat ik de dode huidcellen op die manier ga wegnemen. Want wees gerust, deze huidcellen hopen zich op waardoor ik sneller puistjes en mee-eters krijg. Door dit stapje toe te voegen aan mijn avondroutine, gaat mijn huid frisser aanvoelen en wordt het ook stralender en egaler.

De reden waarom ik eerder een exfoliant verkies dan een scrub is omdat deze laatste vaak korrels bevatten. Ik heb last van roodheid of droge plekjes in mijn gezicht en dan gaat dat het trekkerig gevoel alleen maar versterken.

Het product dat ik gebruik heeft beta hydroxy zuur (BHA) of beter gezegd salicylzuur. Het is dus een gel waarin een zuur opgelost is en extra geschikt voor mijn vette en onzuivere huid. De gel dringt door in de poriën en lost het opgehoopt talg op dus weg met de mee-eters. Ik kan Paula’s Choice hiervoor echt aanbevelen. Ik bestelde het online maar zoals je kan zien bevat het 2% concentraat BHA. Ideaal voor mijn huidje dus! Ik kan je ook vertellen dat het werkt.

Ik heb natuurlijk ook al eens een scrub gebruikt met een korrel. Deze van de apotheek vind ik wel heel fijn (eigen merk). Omdat dit product vermengd wordt met water en daardoor goed gaat schuimen. De textuur voelt ook heel olie achtig aan dus voelt de korrel niet zo schurend aan. Deze gebruik ik alleen minder frequent.

masker

Maskertijd

Sowieso geniet ik één keer per week van een zen momentje en is het maskertjestijd. Er bestaan verschillende soorten en mijn absolute favorieten zijn de sheetmasks of de ‘overnicht-maskers’. Deze laatste breng ik dus ‘s avonds aan. Zo laat ik mijn huid de hele nacht drinken, zeg maar. Ik heb een droog voorhoofd en dit is daarvoor ideaal. 2 maal per week na de exfoliatie breng ik dit dus aan op de drogere zones in mijn gezicht.

kleimaskers
Kleimaskers
Lierac
overnight masker
Rituals
sheet masks

Op zondag breng ik een ander maskertje aan. Ofwel smeer ik een kleimasker zoals deze van Glamglow of Germaine de Capuccini of ik breng een hydraterend sheetmask aan. Ik moet bekennen dat ik deze laatste het liefste doe. Een kwartiertje het sheetmask op mijn gezicht en erna smeer ik nog goed het serum in. Opnieuw een goede dorstlesser voor je gezicht. Het handige vind ik dat je het niet moet afwassen met water. Je kan dus gerust even rondlopen en strijken terwijl je dit sheetmask op hebt. Heel efficiënt voor ons moeders. Ik gebruik hier een boostgevend masker van Rituals, maar de Hydra Bomb van Garnier vind ik ook goed.

Hulp bij opkomende puistjes

Toch voel ik soms ‘s avonds al een puistje opkomen. Dit kan altijd gebeuren, zeker met mijn huid, maar dan breng ik met een wattenstaafje wat van mijn wonderpotje aan. Dit potje van Lierac vind je bij de apotheek. (Een uitgebreide review over het product vind je trouwens hier).

Lierac

Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen met hydrateren en exfoliëren? Gebruiken jullie vaak een maskertje of speciale crèmes?

Geen zin om naar de winkel te hollen? Koop deze producten online!

The following two tabs change content below.
Saar is de beautyblogger op House of Diapers. Zij schrijft allerlei leuke tutorials, tips en producten. Op haar eigen mamablog Niet Zomaar Saar schrijft ze over leuke tips over interieur, food, beauty, DIY en fashion voor haarzelf en voor haar kinderen. Haar 2 kindjes Gijs en Ivonne zijn haar grote inspiratiebron om op haar blog te schrijven.

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.