Mama Zwangerschap

Drie zwangerschapstesten later…

‘Het is zo ver.’, dacht ik bij mezelf enkele maanden geleden. Op een of andere manier had ik al een voorgevoel dat ik zwanger was. Hoewel we al even aan het proberen waren, voelde mijn lichaam ditmaal anders aan.

zwangerschapstest
Kruidvat zwangerschapstesten

Net zoals Jodi van Lief Thuis, dacht ik als klein meisje toch heel anders over het doen van een zwangerschaps test. Een speciaal, magisch en spannend moment. Samen op de badkamer, ’s ochtends vroeg, wachtend op de uitslag. Vriendlief die zou kijken, want ik durfde niet. Nou ja, je snapt het wel.  Spannend was het zeker en achteraf ook speciaal, maar op het moment zelf is je plas opvangen, echt niet magisch. Ik had trouwens ook nooit gedacht dat ik enkele maanden na elkaar een test zou doen.

“Plas opvangen, is echt niet magisch!”

Ik haalde een nieuwe set zwangerschapstesten in huis om de volgende ochtend te kunnen gebruiken. Die nacht werd ik wakker om te gaan plassen. Dilemma…. op zo’n test moet je je ochtendurine gebruiken. Tja, het was rond 5u in de vroege ochtend. Ik moest de test dus doen. Met de slaap nog in mijn ogen, ging ik door de koude gang naar onze nog koudere badkamer. Ik voerde de test uit zoals het hoorde en ging er mee terug naar de slaapkamer. We zaten samen spannend te kijken naar de test, maar helaas er kwam geen streepje tevoorschijn. Nadat we terug wakker werden, keek ik nogmaals teleurgesteld naar de test op mijn nachtkastje. Er stond een lijntje op…  maar ja, na een tijdje kan er op zo’n test een indrooglijn verschijnen als je te lang wacht. We waren als gekken aan het kijken naar het resultaat die nu op de test stond. Omdat het zo onzeker was, besloten we om diezelfde ochtend een andere (veel te dure) test te gebruiken. Dit resultaat was ook negatief. Ik voelde me nog steeds “anders” en besloot om een tweetal dagen later opnieuw te testen als mijn menstruatie er nog niet zou zijn.

Zo gezegd, zo gedaan.. bij de volgende test stond Geert bij me in de badkamer. Ik durfde niet meer naar het resultaat te kijken. Ik deed mijn job en gaf de test aan hem door. Toen hij lachte was het onmiddellijk overduidelijk dat ik zwanger was. Hoera! We sprongen in de auto en reden naar de huisdokter om een bloedafname te doen. Nadat we deze resultaten op papier hadden, was het voor ons zwart op wit bevestigd dat we mama en papa zouden worden van onze lieve kleine Tilde.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Wauw! Proficiat. 🙂

    1. Haha bedankt, maar ons kleintje is ondertussen al 8maand 😉

  2. Ik heb ook vele testen versleten voordat ik het zeker wist, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.