Beauty Mama Zwangerschap

Haar kleuren tijdens zwangerschap

Deze ochtend heb ik mezelf lekker laten verwennen in het kapsalon Haar & Barbier. Ik ging voor de ‘full option’. Wassen met verzorging, kleuren, knippen, brushen en een overheerlijke hoofdmassage. Ik heb er volop van genoten en kan nu terug tegen een stootje. Als jonge mama vind ik het zalig om op deze manier eventjes tijd te hebben voor mezelf.

 

Haarkleuring tijdens de zwangerschap

Toen ik zwanger was van Tilde, gaven veel mensen de tip om mijn haar niet te kleuren tijdens de zwangerschap omdat dit niet goed zou zijn voor de baby in je buik. Tja, ik nam het niet zo nauw en ik heb mijn haar gewoon lekker verder blijven kleuren. Liever een happy mama tijdens de zwangerschap, dan het gevoel te hebben om op ontploffen te staan en je hoofd in de grond te willen steken.

Waarom wordt het afgeraden om je haar te kleuren tijdens je zwangerschap?

 1. Schadelijke stoffen
  De stoffen in haarverf kunnen als schadelijk worden gezien, maar tegenwoordig zit er in haarverf minder tot geen ammoniak. Volgens een aantal wetenschappers is het bewezen dat de stoffen die je inademt tijdens het kleuren, niet gezond zijn. Als je zwanger bent, breng je jouw kapper best op de hoogte te brengen van je zwangerschap zodat hij er rekening mee kan houden bij de eventuele keuze van de producten en de dosering.
 2. Hormonen
  Door de hormonen tijdens je zwangerschap, kan je haar veranderen. Tijdens mijn zwangerschap van Tilde had ik mooi volumineus glanzend haar dat zowat altijd goed lag. Ook werd mijn haar veel minder snel vet. Bij sommige vrouwen heeft de kleurverf een andere uitwerking wanneer ze zwanger zijn. Ga daarom langs bij de kapper om je haar te kleuren, zodat zij tijdig kunnen ingrijpen wanneer iets fout dreigt te gaan.
 3. Misselijkheid
  Sommige zwangere vrouwen kunnen de geur van de haarverf niet meer verdragen. Denk daarom misschien na over je kapsel voordat je aan kinderen wilt beginnen.

Alternatieven om je haar te kleuren

Of je nu zwanger bent of niet, je kan je haar ook op een aantal alternatieve manieren kleuren.

Henna is dé alternatieve manier om je haar te kleuren, wanneer je geen haarverf vol chemicaliën wilt gebruiken. Tegenwoordig kan je henna in vele winkels terug vinden o.a. ook bij Lush. Vraag in de winkel voldoende informatie over het kleuren van jouw haar en zorg dat je voldoende henna koopt. Je wilt niet dat je haar maar half gekleurd is.

Daarnaast kan je je haar ook kleuren met haarkrijt, koffie, thee of kookwater van je aardappelen. Dat laatste lijkt met het minst aantrekkelijk.

Heb jij jouw haar gekleurd tijdens je zwangerschap?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Stephanie says:

  Je haar ziet er superleuk uit. Ben eens gaan neuzen op de site van dat kapsalon, ziet er een goeie zaak uit. Hoeveel betaal je voor zo een totaalpakket?

  1. Dank je wel! Ik betaalde deze keer 72euro. Volgens mij heb ik echt een goede kapper gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.