Mama Moederschap

Mama mag/kan niet ziek zijn

De winter is voorbij. We eten de laatste tijd samen met het hele gezin lekker gezond. Ik voelde me fit en energiek, maar plots als een donderslag bij heldere hemel, werd ik midden in de nacht wakker met het gevoel alsof mijn maag in brand stond. Ik wist met mezelf helemaal geen blijf meer.

medical-563427_960_720

Na een doktersbezoek kreeg ik de diagnose maaginfectie. Onbewust heb ik me blijkbaar ook heel erg zenuwachtig gemaakt, want deze week zou ik te weten komen of ik op mijn huidige werk kan blijven. “Als mama kan je niet ziek zijn”, ging het door mijn hoofd. Moeder ben je 24/7 van de dag; ziek, zwak, moe of wat dan ook. Manlief heeft me duidelijk gemaakt dat ik als mama ook maar een mens ben. Ik moest luisteren naar mijn lichaam en kon niet anders dan er aan toe geven. Geert en ik zijn een heel goed team, dat hebben we nu nogmaals aangevoeld. Ik voelde me schuldig en heel erg lastig, omdat ik Tilde amper kon opnemen om eens lekker te knuffelen. Zelfs haar grote, stinkende kakapampers begon ik te missen. Vorig weekend ging het even beter, maar zondag kreeg ik opnieuw koorts.

Vandaag is het de eerste dag dat ik even iets anders kan doen dan mijn e-reader bij mij te nemen om te lezen en naar tv te kijken. Ik ken zowat alle Njam gerechten van de voorbije weken uit mijn hoofd ondertussen. Deze ochtend even naar mijn kippetjes gaan kijken. Gewoon even een frisse neus halen in de tuin, heeft me al veel deugd gedaan. Hopelijk gaat het snel terug de betere kant uit, want ik ben het stil zitten beu.

Wat haat ik het om als mama ziek te zijn…

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Oh! Niet fijn! Veel beterschap!
    Ik sukkel de laatste weken ook met fysieke klachten, maar eerder omdat ik moe ben. Lichamelijk op. Gelukkig is het bijna vakantie. Even herladen. Want zo voel ik mij geen goede mama.

    1. Hopelijk voel jij je ondertussen alweer beter Jess. Geniet van de vakantie!

  2. Ai hopelijk ben je snel beter geworden! Ben je nu mogen blijven op je huidige werk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.