zwangerschapsforum
Mama Moederschap Zwangerschap

Zwangerschapsforum & facebookgroep

Toen ik zwanger was, raakte ik al snel bevriend met een heleboel andere toekomstige mama’s via het forum op www.baby.be. Ik had me er op aangemeld om even de frustraties van het zwanger worden kwijt te raken aan iemand die ver weg van je staat. Dat deed deugd. Iedereen was ongeveer even lang zwanger en we zaten met dezelfde vragen/probleempjes,…

Op een dag kwam iemand uit het groepje met het idee om een facebookgroep te starten waar we met z’n allen konden verder praten in plaats van op het forum. Ik heb lang getwijfeld. Op het forum was ik onbekend. Ook was mijn zwangerschap nog niet gekend bij onze familie en vrienden. Ik wist ook niet of ik er nood aan had om met hen echt alles te delen op Facebook. Uiteindelijk dacht ik dat het geen kwaad kon om het even te bekijken, zolang alles maar geheim bleef.

We delen écht alles met elkaar!

We maakten met z’n allen een facebookgroep aan en konden zo alle positieve maar ook negatieve kantjes van de zwangerschap aan elkaar kwijt. Ook na de bevalling van al onze kindjes in juni bleven we contact met elkaar hebben. Tijdens de nachten waar de borstvoeding eens wat minder was, was er altijd wel iemand wakker om een oppeppende babbel mee te maken. Ook de intieme zaken konden we daar zonder enige schaamte met elkaar bespreken. Eind augustus spraken we met een 15tal mama’s en alle kindjes af om samen te picknicken. Alle voorbijgangers keken wat raar om zoveel tetterende vrouwen te zien met al die kleine babytjes. Luiers werden aan de lopende band verschoond op een picknickdeken. De hongerige kindjes werden gezellig samen gevoed.

Vandaag zij we nog steeds een hechte groep die dagelijks wel een aardige hoop berichtjes naar elkaar sturen. We staan voor elkaar klaar door dik en dun. Leven mee met ieders gezin op goede en minder goede dagen. Wat in het groepje besproken wordt, blijft in het groepje. Als ik eens een dag niet naar het groepje heb kunnen kijken, ben ik er in mijn hoofd toch mee bezig. Ik ben nog altijd heel erg tevreden dat ik deze mama’s heb leren kennen. We zijn allemaal zo verschillend, maar toch komen we heel goed overeen. Ik hoop dan ook dat we nog lang elkaars avonturen mogen delen.

Bekijk jij soms (zwangerschaps)fora? Heb je ook zo’n groepje vriendinnen waarbij je écht alles kan delen?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Heb ook op baby.be gezeten 😊 Maar dat forum is tijdens m’n zwangerschap helemaal verandert en iedereen is precies wat weggegaan toen.. Heb ondertussen een groepje op facebook met mama’s uit oktober ’14 maar dat zijn vooral nederlanders dus echt ‘vriendinnen’ hou ik niet over aan zo’n groepje 😂 Eenzame ziel hier 😛

    1. Oh Faye, wat jammer. Zijn jullie al eens samengekomen met dat groepje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.